Ontspannings-massages

Voor lichaam én geest

Welkom!

Kom tot rust

Deze rustgevende massages brengen je lichaam en geest weer in balans. Een combinatie van bijvoorbeeld een rustige klassieke en een andere vorm is mogelijk, ik werk altijd in overleg met jou. Voor het beste effect geef ik deze massagevormen in 60 of 90 minuten.

Klassieke ontspanningsmassage

Het is een effectieve manier om te genieten van een moment van rust en welzijn. Je belandt weer helemaal in jezelf.

De techniek

De klassieke ontspanningsmassage heeft veel lange strijk, kneed en rustige klop bewegingen. Dit alles met een lichte zachte druk. De vele herhalingen van deze bewegingen zorgen voor een algehele ontspanning en verbetering van de bloedcirculatie.

Meer lezen?

Deze massage noemen ze ook wel de algehele ontspanningsmassage en is gericht op het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Het is een weldaad voor lichaam en gees. Deze massage biedt verlichting bij gespannen spieren en maakt opgehoopte spanning los.
Het herhalen van de langzame en vloeiende strijk, kneed en rustige klop bewegingen zorgen voor:

Vermindering van spierspanning en stijfheid.
Bevordering van de bloedsomloop.
Verbetering van de zuurstoftoevoer naar de weefsels.
Als je nog helemaal geen ervaring hebt met masseren en je nog niet weet wat je kunt verwachten en wat het allemaal met je doet, dan is een klassieke ontspanningsmassage een mooie vorm om als eerste te ervaren. Je ligt bij mij in een rustige en comfortabele omgeving en bij deze massage kun je indien gewenst lichte kleding aanhouden. Het ondergaan van een klassieke ontspanningsmassage zal bijdragen aan een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Energetische massage

De behandeling richt zich op het bewust worden van je energetisch lichaam en het verbeteren van je levensenergie.

De techniek

Deze massages worden al gegeven sinds het begin van de mensheid deze massage heeft een helende werking op lichaam en geest. Een energetische massage heeft een holistische benadering, die is niet alleen gericht is op het fysieke lichaam, maar ook op de energiebanen en het energetisch evenwicht. Het is een persoonlijke ervaring die voor iedereen anders is.

Meer lezen?

Deze massages worden al gegeven sinds het begin van de mensheid deze massage heeft een helende werking op lichaam en geest. Een energetische massage heeft een holistische benadering, die is niet alleen gericht is op het fysieke lichaam, maar ook op de energiebanen en het energetisch evenwicht.
De behandeling richt zich op het bewust worden van je energetisch lichaam en het verbeteren van je levensenergie. Het is een persoonlijke ervaring die voor iedereen anders is.

Haptonomische ontspanningsmassage

Deze ontspanningsmassage kan ruimte bieden voor emotionele verwerking en het loslaten van opgekropte emoties.

De techniek

Deze massagevorm gaat uit van de haptonomie, de leer van het voelen. Aanraken en aangeraakt worden zodat bewustzijn van jezelf vergroot wordt. Lichaam en geest worden met elkaar in harmonie gebracht, het effect is het bevorderen van de fysieke en emotionele welzijn.

Meer lezen?

Haptonomie is een benadering die zich richt op de balans tussen lichaam en geest en de verbinding tussen mensen. Het voelen en ervaren van aanraking is het communicatiemiddel. De principes van haptonomie, zoals het bewust worden van eigen lichaam, het erkennen van gevoelens en het bevorderen van een veilige omgeving worden geïntegreerd in deze massage.
Bij deze massage maken we gebruik van zachte, gerichte aanraking om de ontvanger bewust te maken van zijn of haar lichaam en om spanningen los te laten.

Lomi Lomi

Een spirituele massage ervaring gericht op het herstellen van de harmonie en balans in het lichaam en geest.

De techniek

Een traditionele Hawaiiaanse massage die diep geworteld is in de Hawaiiaanse cultuur en filosofie.
Hij wordt gezien als meer dan alleen een massage. Een massage die met veel respect, rituelen en liefde werd gegeven. Met als doel de levensenergie naar alle plekken in het lichaam te laten stromen. Het stimuleert de vitale levensenergie.

Meer lezen?

Lomi Lomi is vrij vertaald gewoon ‘massage” in het Hawaïaans, maar het doet veel meer met je dan een gewone massage. Het ondergaan van deze massage is niet alleen een lichamelijke ervaring het is ook een ervaring van genezing en vernieuwing. De lange vloeiende, ritmische bewegingen die vooral met de onderarmen gegeven worden zorgen voor een ontspannende flow waar je jezelf heerlijk aan kan toegeven, gewoon loslaten, ontspannen en meegaan in de stroom van het leven.
Omdat dit een hele persoonlijke en intense massage is geeft ik deze nooit als eerste behandeling. 

Schouder-, nek- en hoofdmassage

Deze massage is specifiek gericht is op het verlichten van spanningen en stress in het bovenlichaam.

De techniek

Schouder, Nek en Hoofd massage
De gemiddelde leefstijl van nu kan best hectisch en stressvol zijn. En daarom is dit een populaire en vooral dankbare massage. Je herkent het wel, te lang achter je computer omdat je dingen af wilt maken en teveel stress ervaart, vaak in de verkeerde houding en dat zorgt weer voor de extra fysieke spanningen. Daar is gelukkig wat aan te doen

Meer lezen?

Deze massage richt zich specifiek op de schouders, nek en het hoofd. De combinatie van technieken zoals kneden, strijken en drukpuntmassage verminderen de spierspanning en verbeterd de doorbloeding. De massage kan soms pijnlijk en vervelend zijn maar het effect is na één behandeling al voelbaar. Tijdens deze massage bespreken we hoe het gaat zodat de grepen milder of juist intenser uitgevoerd worden. Het laatste deel van de massage draai je op je rug en wordt het hoofd gemasseerd hiermee kom je weer met aandacht en ontspanning bij jezelf terug en voel je gelijk dat er weer meer bewegingsruimte is. Deze massage duurt 45 minuten en kan ook zonder draaien dan duurt de massage 30 minuten.

Zwangerschapsmassage

Deze massage werkt vooral kalmerend en helpt je pijn te bestrijden. Maar deze massage is vooral bedoelt om je een moment van rust en ontspanning te geven.

De techniek

Een zwangerschapsmassage zorgt voor ontspanning in een periode waarin er veel verandert in je lichaam, zowel fysiek als hormonaal. Een goed uitgevoerde zwangerschapsmassage kan aanzienlijk voordelen bieden voor de zwangere vrouw, zowel fysiek als emotioneel. 

Meer lezen?

Er verandert fysiek veel in je lichaam tijdens een zwagerschap, je zwaartepunt verandert, je gewicht neemt toe, de hormoonhuishouding, je stemmingen (kunnen) veranderen, je gaat vocht vasthouden en dan nog de vermoeidheid en lage rugpijn. Belangrijk is dat je ook geniet en jezelf extra aandacht geeft tijdens de zwangerschap. Een massage helpt je daarbij, je ontlast je spieren, houdt minder vocht vast, bent minder moe en kunt even heerlijk ontspannen. Allemaal positieve effecten van deze massage. Een zwangerschapsmassage kan vanaf 12 weken tot de dag van bevallen. Zolang jij je er prettig bij voelt kan het. De massage wordt op de zij uitgevoerd en je wordt ondersteund door kussens en een deken. We bespreken samen de wens van masseren door en daar wordt de massage op aangepast. Het voornaamste doel is om jouw te laten ontspannen en genieten.
Twijfel je of je deze massage kan ondergaan, dan adviseer ik je om te overleggen met je verloskundige.