Doelgerichte massages

Voor lichaam én geest

Verminder spanning

Een doelgerichte massage kan ook preventief gegeven worden. Deze massages richten zich op het verminderen van spanning en pijn in specifieke spiergroepen. Er wordt gebruik gemaakt van diepe weefselmassage technieken en bijvoorbeeld het stretchen van de spieren. Hoewel de focus ligt op het verlichten van je klacht en spierpijn en spierknopen, worden er ook ontspanningstechnieken toegepast om het algeheel gevoel van ontspanning te bevorderen. In sommige gevallen is het mogelijk dat er meer massagebehandelingen nodig zijn, dit bespreken we altijd in goed overleg.

Sportmassage

Een sportmassage is een specifieke vorm van masseren die gericht is op het verbeteren, herstellen en voorkomen van blessures. Een sportmassage kan een waardevol onderdeel zijn bij het trainings- en herstel proces bij sporters, echter hoef je geen sporter te zijn om een sportmassage te ondergaan.

Meer lezen?

Een sportmassage is een intensieve en stevige massage waarbij o.a. het bindweefsel en spierknopen goed worden aangepakt. De massage richt zich vaak op specifieke probleemgebieden zoals de kuiten, quadriceps, hamstrings of schouders. Het doel van een sportmassage is het verbeteren van de doorbloeding waardoor het afvoeren van afvalstoffen (o.a. melkzuur)  snellere gaan zodat het lichaam beter hersteld en je overbelasting van spieren (blessures) voorkomt. Het help bij het verminderen van stijfheid van de spieren en het verhogen van de bewegingsvrijheid. Je hoeft geen sporter te zijn om een sportmassage te ondergaan.

Cupping massage

De techniek

Dit is een intens krachtige massage die zijn oorsprong kent uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het is een massage met een therapeutische techniek waarbij siliconen cups op het lichaam geplaatst worden die een vacuüm creëren. Deze techniek wordt gebruikt om verschillende doelen te bereiken, waaronder het bevorderen van de doorbloeding, het verminderen van spierspanning en het verbeteren van het herstel van de spieren.

Meer lezen?

Bij Cupping massage worden siliconen cups op de huid geplaatst waarbij een vacuüm ontstaat. Het vacuüm trekt de huid en het onderliggende weefsel omhoog, wat de doorbloeding stimuleert. Doordat de spierspanning vermindert wordt de bloedcirculatie verbeterd en worden afvalstoffen (Toxines) beter afgevoerd. Bij een betere bloedcirculatie komen voedingsstoffen beter in de spieren. Naast het bevorderen van de stofwisseling, treed er ook een verbetering op van de lichaamseigen weerstand. De techniek die toegepast wordt is de bewegende cups die door middel van olie over het lichaam verplaatst worden. Er zijn meerdere technieken maar deze vorm wordt hier gebruikt.

Bindweefselmassage

De techniek

Deze massage is intens, een massagetechniek die gericht is op het manipuleren, het losmaken van het bindweefsel dat zich onder de huid en op de spieren bevind. Er zijn verschillende doelen bij een bindweefsel massage, waaronder o.a. het bevorderen van de elasticiteit van het bindweefsel, het verminderen van verklevingen en het verbeteren van de algehele huidconditie.
De massage is specifiek gericht op het verbeteren van het bindweefsel dat voornamelijk bestaat uit o.a. collageen- en elastinevezels .

Meer lezen?

Een massage waarbij gebruik gemaakt wordt van specifieke rol- en lifttechnieken. Het zijn rustige en gecontroleerde bewegingen waardoor er dieper in het weefsel gewerkt kan worden. Tijdens de massage kan de huid ook rood worden, dat geeft aan dat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt. Het kan ook pijnlijk zijn, vooral als er sprake is van verklevingen of spanning in het bindweefsel.
Het bindweefsel bevat ook bloedvaten zodat afvalstoffen via het lymfestelsel afgevoerd kunnen worden. Ook vormt bindweefsel een grote rol in wondgenezing. Tenslotte bevat het collageen, elastische en reticulaire vezel, die zorgen voor elasticiteit, volume en stevigheid. Het is altijd belangrijk om voldoende water te drinken na een  massage om de huid goed te hydrateren en de effecten van de massage te ondersteunen.

Een aantal voordelen van een bindweefselmassage:

  • Opheffen van onderhuidse verklevingen
  • Verbeteren van de huidconditie
  • Minder last van vermoeide benen
  • Huid wordt strakker

Voor het beste resultaat kan deze massage het beste worden toegepast in een reeks behandelingen.
Gemiddeld één of twee keer per week acht weken achter elkaar geeft het beste resultaat.

Bamboe massage

De techniek

Bij bamboe massage wordt gebruikt gemaakt van bamboestokken, deze worden gebruikt als verlengstuk van de handen van de masseur. Deze massagevorm combineert de voordelen van een traditionele massage met de unieke eigenschappen van de bamboestokken. Deze stokken hebben van nature een goede warmtegeleiding waardoor ze aangenaam aanvoelen. De intensiteit wordt tijdens de massage steeds besproken.

Meer lezen?

Bamboemassage is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een unieke en effectieve massage ervaring. Vooral voor degene die genieten van diepere weefselmassage. De stokken kunnen zowel gebruikt worden voor een diepere weefselbewerking als voor een zachte ontspannende massage.
Welke vorm je ook kiest het is een massage die zorgt voor een ontspannen gevoel.

Schouder, Nek en Hoofd massage

De techniek

De gemiddelde leefstijl van nu kan best hectisch en stressvol zijn. En daarom is dit een populaire en vooral dankbare massage. Deze massage is specifiek gericht is op het verlichten van spanningen en stress in het bovenlichaam. Je herkent het wel, te lang achter je computer omdat je dingen af wilt maken en teveel stress ervaart, vaak in de verkeerde houding en dat zorgt weer voor de extra fysieke spanningen. Daar is gelukkig wat aan te doen.

Meer lezen?

Deze massage richt zich specifiek op de schouders, nek en het hoofd. De combinatie van technieken zoals kneden, strijken en drukpuntmassage verminderen de spierspanning en verbeterd de doorbloeding. De massage kan soms pijnlijk en vervelend zijn maar het effect is na één behandeling al voelbaar. Tijdens deze massage bespreken we hoe het gaat zodat de grepen milder of juist intenser uitgevoerd worden. Het laatste deel van de massage draai je op je rug en wordt het hoofd gemasseerd hiermee kom je weer met aandacht en ontspanning bij jezelf terug en voel je gelijk dat er weer meer bewegingsruimte is. Deze massage duurt 45 minuten en kan ook zonder draaien dan duurt de massage 30 minuten.